אחת הדרכים הראשוניות ביותר לתקשורת בין בני האדם עוד מראשית ההיסטוריה האנושית היא האמנות. בכדי לקצר ולא לעייף אתכם ואותי אציין רק שבתחילת דרכה הציורים הראשונים היו בעיקר בנושאים של ציד, מלחמות, אלים וכדומה… המדיום עליו האמנות צויירה היה בעיקרה קירות וכדים (קודם קירות… לאחר מכן כדים). בהמשך הגיעו הפסלים… הקישוטים ועוד ועוד… ובסוף נוצרו המעצבים וזו כבר בעיה אחרת…
אנו נמצאים בתקופה ובמדינה בה העיצוב הפך לדרך חיים. חלק גדול מן המשפחות מעצבות ומחדשות את הבית לעיתים תכופות מאוד… בין אם מדובר על עיצוב מלא של הבית הכולל שבירה של קירות ושינוי חללים בבית ובין אם מדובר בשינוי קוסמטי יותר כמו החלפת מספר רהיטים… התקנת פרקט וכו’.
אחת הדרכים היעילות והמהירות לשנות ולשדרג את נראות הבית היא שילוב של אמנות בחלל הבית. בחירת האמנות נקבעת הן על פי סגנון הבית והן על פי אופי האנשים המתגוררים בו.
אמנות: זילברצויג שרון
אז… מהם החוקים לבחירת האמנות לבית? ובכן… אלו לא ממש חוקים… יותר קווים מנחים. ראשית – אמנות אמורה לעורר אצל הצופה רגש מסויים. למשל כשאני מסתכל על האמנות שאני מציג בתמונה למעלה אני רואה צבעוניות וחיות רבה. דבר שלי אישית הוא גורם עניין רב ומעניין אותי. אני רואה שהיצירה מלאה בפרטים ובכל פעם שאסתכל עליה אגלה משהו שלא שמתי לב אליו קודם.
וקצת פחות אינטואיטיבי…
בחירת האמנות לבית מתבצעת על ידי הפעלת מספר שיקולים הנוגעים לסגנון הבית, צבעוניות הבית, סגנון הריהוט בבית וכדומה… בבית שמעוצב בסגנון מודרני לרוב יתאימו עבודות אבסטרקטיות – מופשטות, עבודות פופ-ארט הידועות בסגנונן הקליל והצבעוניות החזקה או צילומים מקצועיים. לרוב עדיף לבחור עבודות אמנות צבעוניות יחסית שכן בית מודרני לרוב הוא בית קר יותר בצבעוניות שלו והאקססוריס והאמנות שנבחר לבית הם אלו שיעניקו לו את “החום” הנדרש לו.
בבית בסגנון פרובנס / כפרי נבחר עבודות אמנות קלאסיות יותר… עבודות בצבעי אקריליק ולרוב צבעי שמן עם מסגרות גדולות ומעוטרות יותר.